MENÜ


Varga Csilla Kineziológus

Stresszhelyzetben

A legegyszerűbben úgy tudod megnyugtatni magad, ha elkezded figyelni a légzésed. Mélyen belélegzel, egészen a hasadba szívod a levegőt, megtöltöd teljes tüdődet, majd lassan kilélegzel, teljesen kiüríted a tüdődet, ha tudod, kétszer olyan sokáig lélegezz ki, mint be. Tehát kilégzeeeeek, belégzeeeeek....Egy-két perc alatt biztos, hogy megnyugszol, lassul a szívverésed, és rendeződnek a gondolataid.

 

Egy nehéz szituáció előtt

Félsz egy vizsgától, vagy állásinterjútól, esetleg olyan dolgokról kell beszélned valakivel, amiről csak nehezen tudsz ? Megkönnyíted a helyzeted, ha elképzeled a szituációt, és azt, hogy pozitívan végződött. Keress egy nyugodt zugot, ülj le, egyik kezed tedd a tarkódra, másikat a homlokodra, és képzeld el, hogy abban a helyzetben vagy, amitől tartottál, például állásinterjún. Képzeld el részletesen, milyen ruha van rajtad, milyen a szoba, merre néz az ablak, milyen a hőmérséklet, milyen napszak van, stb. A részletek segítenek a beleélésben és a rögzítésben. Képzeld el, hogy magabiztos vagy, tele önbizalommal, hogy mosolyogsz, árad belőled a nyugalom és a derű. Majd lásd azt is, hogy a beszélgetőpartnered elismerően néz rád, kezet nyújt, és közli veled: nagyon örülne, ha ott dolgoznál. Persze azt is elképzelheted, hogy telefonon közlik, vagy írásban, az a lényeg, hogy érezd az örömöt, az elégedettséget, és közben lélegezz mélyeket. Hidd el, nem számít, hogy ez csak a fejedben történik, az elméd mindent meg fog tenni, hogy megvalósítsa azt amit elképzeltél.

 

 

Hírek

 • Gyere, jógázzunk!
  2012-11-21 14:48:13

  Ha úgy érzed, itt az ideje kíméletes, ám mégis hatásos mozgásformát választanod, próbáld ki a jógát! Óráimon a gerinc egészségére fókuszálunk, erősítünk, nyújtunk, és relaxálunk. Várom szeretettel a jógázni vágyókat a XIII. kerületi Csanády utca 11-be.Órák: szerda 18-20-ig hatha jóga,

  csütörtök 9.30-11.30-ig hatha jóga,

  péntek 9.30-11.30-ig nyugdíjas jóga.

   

Szavazás

Szoktál zuhany alatt énekelni?
Jó hangosan, hogy a szomszéd is hallja! :-)
Sajnos a saját fürdőszobámban sem merek szerepelni.
Asztali nézet